Ramadan

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 12:21

Scholen zijn brandhaarden

De basisscholen kunnen weer open, zeggen de experts van het kabinet. Volgens hen verspreiden kinderen het virus niet echt, maar ze weten het eigenlijk niet zeker, dus is het zeker een risico.

Vroeger luisterde  ik redelijk naar deskundigen, ze hebben er voor doorgeleerd, nietwaar? Maar sinds ik wat ouder ben geworden, en het allemaal eens beter ben gaan bekijken, benader ik alles met een stukje gezond verstand gebruiken, zoals het kabinet ons steeds vroeg. En dan vraag ik me af waarom ik naar een team zou luisteren dat er tot nu toe keer op keer naast zat. Eerst was het niet besmettelijk, en dat terwijl het heel makkelijk te achterhalen was dat het wel zo was. Je hoefde maar naar China te kijken. Daarna zou het nooit naar Europa komen, en wat is er gebeurt? Jawel, de hele zooi zit onder de coronatroep. Dus waarom zou ik hun advies in deze nog serieus nemen? Verder heb ik in diverse buitenlandse onderzoeken gelezen dat kinderen het virus wel degelijk overdragen en nog makkelijker dan volwassenen omdat kinderen nou eenmaal moeite hebben met afstand nemen. Ik zie het al gebeuren na de vakantie. Schoolpleinen vol kinderen die elkaar in de armen vliegen omdat ze elkaar een hele tijd niet hebben gezien.

Maar waarom komt dit advies er dan? De reden die we te horen gaan krijgen is dat het ook een economische overweging is. Wie dat gelooft weet hoe dan ook niets van economie. Want wat is de belangrijkste pijler onder de economie? Juist, vertrouwen. En laten dat een heleboel mensen nou niet hebben. Zeker niet in dit kabinet en dit keer op keer falende beleid. Je kan je winkel nu wel opengooien, maar zolang het vertrouwen bij een groot deel van de bevolking ontbreekt, ga je meer kosten maken dan dat het oplevert. Daarnaast is het vrijgeven van scholen nu een belachelijk idee. De zorg staat nog steeds onder druk, en met elkaar ondersnotterende koters die op de scholen al heel snel vergeten zijn dat iedereen afstand moet houden is het niet anders dan aansturen op de volgende piek in besmettingen en doden. Maar goed, dat idee had ik al aangezien dit kabinet zorgmedewerkers en verzorgers in de verzorgingshuizen zonder bescherming op onze kwetsbare ouderen losliet. Sommigen noemen dit genocide op ouderen. Ik ga ze niet tegenspreken. Aankomende vrijdag is het ramadan. Vandaar dat alles wat losser moet. Zeker de sportscholen, want dan kunnen ze daar hun frustratie botvieren. 

Wees zuinig op jezelf, op elkaar en denk aan OPA.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.