Coronapraat met OPA

Gepubliceerd op 19 maart 2020 om 16:46

Coronapraat met OPA

Nee, ik ben geen viroloog, arts, specialist of noem maar op. Ik ben dus geen deskundige, en dus wordt mij verteld dat ik mijn mond moet houden en achter het kabinet moet gaan staan, het RIVM moet vertrouwen en daarmee klaar.

Het zal iets links zijn. Waarom mag ik niet, wanneer er drie scenario's worden geschetst mijn voorkeur uitspreken? Wat is dat toch iedere keer met links dat ik niet een andere mening mag etaleren dan de mening van het linkse gepeupel? Het gaat in deze net zo goed om mijn gezondheid als die van hen. Wil jij dit beleid van verspreiding? Ik zou zeggen, laat jezelf door iemand met corona dan ff lekker in je bek blaffen. Mij zal het worst wezen, maar ik heb de scenario's bekeken, de specialisten in binnen en buitenland aangehoord. gekeken naar het ziekteverloop in andere landen, en dan kan ik maar één ding concluderen, er is geen andere optie dan een lockdown.

Nog steeds zijn er mensen die op markten rondstruinen, elkaar opzoeken en op pleintjes hun kinderen leuk een balletje laten trappen. Dus alle welgemeende adviezen ten spijt, er zijn er teveel die zich er niet aan houden en dus zal je de gedeeltelijke lockdown moeten opschalen.

Buiten de PVV en het FvD is er geen partij die daartoe bereid is. Men denkt gecontroleerd het virus te kunnen laten verspreiden om zo groepsimmuniteit te krijgen. Niet als hoofdzaak, maar als bijzaak. 

Ten eerste houden teveel mensen zich niet aan de adviezen zoals die nu gegeven zijn, dus ben je de controle al kwijt en kun je dus nooit een draaiboek, als je die al hebt, loslaten op een verloop van de verspreiding. Mensen besmetten elkaar in rap tempo, en je ziet het ook weer aan de cijfers vandaag, er zit een stijgende lijn in die per dag een vermenigvuldigingsfactor heeft waardoor de curve nu behoorlijk recht omhoog wijst. In de intensive care wordt het aankomend weekend al een bezetting van duizend bedden verwacht. Daarnaast zijn veel van de besmetten zorgmedewerkers, dus ook dat gaat nijpend worden. We hebben te weinig tests om een goede indicatie te hebben van het werkelijke aantal besmettingen en de zorgmedewerkers komen beschermende materialen tekort. Kortom, we komen bedden, mensen en materialen tekort als de besmettingen en het aantal zieken in dit tempo blijft oplopen. We lopen zestien dagen achter op Italië als je de curve neemt, en we weten hoe dat verloopt. Momenteel moet het leger helpen om alle doden te bergen. Ja, ik zit dar niet op te wachten. 

Gisteren tijdens het debat stortte de minister in elkaar, overwerkt, oververmoeid en nog steeds is de boel niet op orde.

met andere woorden, we kunnen het niet aan. We waren te laat, zijn niet goed voorbereid en lopen achter de feiten aan. Dit zal catastrofale gevolgen hebben met talloze besmettingen en doden. Maar als je dat niet wilt, moet je je mond houden.

Met een lockdown win je tijd. Tijd die we keihard nodig hebben om ons nu ècht goed voor te bereiden zodat we op ieder moment kunnen testen, want die hebben we dan, en zo van uur tot uur de vinger aan de pols te houden. Een lockdown is niet een keuze, het is een noodzaak.

En voor al die linkse dwazen die vinden dat we eensgezind achter overduidelijk fout beleid aan moeten lopen, zo ging dat ook in NAZI Duitsland. Vooral je muil houden en als één man achter de Füherer aan lopen. Nee dankjewel, ik hoef geen bloed aan mijn handen.

Een lockdown voor laten we zeggen minimaal een maand is de enige optie om wel de zaken op orde te krijgen.

Ik zou zeggen pas op jezelf en op elkaar en denk aan OPA.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.