De week van OPA-Grendel week 39 2019

Gepubliceerd op 29 september 2019 om 19:19

De week van OPA-Grendel week 39 2019.

Je zal toch bijna zeventig jaar bij elkaar zijn. Liefde en leed heb je gedeeld, de wereld is niet compleet meer zonder de ander. Het enige dat  je dan nog wilt, is die laatste paar jaar met elkaar het einde tegemoet gaan. Verder valt er weinig te dromen of te wensen. Maar dan wordt moeders wat verward, en kun je niet meer in een gewone woning wonen, want moeders heeft zorg nodig. En ja, je bent zelf ook geen Hercules meer, dus zou je samen in een huis moeten kunnen waar de zorg voor moeders is geregeld, en je samen de laatste trein kan gaan pakken. Helaas kan dat niet in dit land. Niet meer. Onder leiding van dit kabinet, en zeker onder de verantwoordelijkheid van de VVD, is die mogelijkheid de nek om gedraaid. De PvdA heeft niets gedaan om het tegen te houden. Rollatortrol Jetta Kleinsma, die erger voor de hulpbehoevenden was dan je voor mogelijk zou houden, wist niet hoe snel ze alle afbraakplannen moest verdedigen. Zelden zo'n afgekeurde tuinlaaf meegemaakt. Nu is het dus zo, dat moeders kilometers ver weg zit, waardoor dit paar gescheiden leeft. Ja, ik maak geen geintje, bijna zeventig jaar samen, en ondanks de waarschuwingen van Fleur Agema, is dit wat we hebben bereikt. we hebben het voor elkaar dat ouderen niet meer samen oud kunnen worden maar mogen afsterven. Gefeliciteerd Nederland. Internationaal zijn we lui lekkerland en de oudjes mogen afsterven. Wil iemand me nog even uitleggen dat het zo goed gaat met Nederland, want ik zie het niet.

Wat een toestand trouwens allemaal deze week met onze jeugd zeg. Ze willen de planeet redden, maar geven geen reet aan goede doelen, ze houden een protestmars tegen stikstof, wat toch echt in de lucht zit, of we dat nou willen of niet, CO2 mag niet meer, ze willen natuur, wie legt het ze uit, en als overmaat van ramp, legt een 14 jarige de hand aan zichzelf omdat de angst voor klimaatverandering zo groot is, dat dit schaap geen ander uitweg meer zag. Ergens moet toch zelfs aan de linkerzijde van het politieke spectrum denken, en nou is het allemaal wel lollig genoeg geweest? Ik bedoel, weg met stikstof? Dat gaat een beetje lastig met een planeet die zelf stikstof uitstoot. Ook dat weg met CO2 verhaal. Waar komt die stierenpoep toch vandaan? Ze willen natuur zonder CO2? Hoe dan? kan niemand dat grom vertellen dat ze beter iets meer aandacht aan de lessen kunnen besteden in plaats van een beetje doodleuk gaan demonstreren onder schooltijd, en waar ze na overmaat van ramp ook nog eens hun troep overal rondstrooien? Ik ben best bereid om met jongeren in gesprek te gaan, maar dan wel met jongeren die hun eigen hersens gebruiken en niet de klimaatmaffia na lullen die hun zakken vullen over de rug van onze kinderen. Ik zag beelden van kinderen die zo gehersenspoeld waren dat ze mij aan iets deden denken. In Nazi Duitsland in de jaren voorafgaand aan de tweede wereldoorlog werd op scholen onderwezen dat iedere Duitser de Führer moest eren, en dat wie dat niet deed een vijand van Duitsland was. Als kritische ouders onderling over Hitler wilden spreken werd ervoor gezorgd dat de kinderen dat niet konden horen, want de kinderen werden op school uitgehoord over wat er achter de voordeuren van die leerlingen afspeelde. Nou las ik dat een kind kwaad was op haar ouders omdat die weigerden met al die flauwekul mee te doen en dat dat kind dat dus aan de leraar had gemeld, omdat de opdracht was, hoe gaan jullie thuis om met klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Werden die ouders uitgenodigd op school en ter verantwoording geroepen. Het zal toch niet? Die leraar had bij mij moeten rennen, neem dat maar van me aan. Het is verdomme net de Hitlerjugend, en daar hebben we niet zulke goede ervaringen mee.

Ja, kinderen, het is me wat. Zodra ze geboren worden, heb je één zekerheid, slak is jongen, gleuf is meisje. Tenminste, zo was het altijd. Dat was makkelijk bij verjaardagen. Jongen, autootje, meisje, pop of knuffel. Het leven was goed op die manier. Later zou wel blijken of zo'n kind op mede geslachtsgenootjes viel of niet. Maar helaas, ook daar heeft, onder aanvoering van wederom dwazen 66, een streep door getrokken. Voortaan moeten we genderneutraal speelgoed hebben. Je krijgt er toch als volwassen vent jeuk aan je eierstokken van? Zijn die allemaal aan de drugs? Oh ja? oh, nee, dat verklaart een hoop dan. want wat voor vreemde kronkels heb je als je genderneutraal speelgoed wil? ik zie het al voor me. Eugene, haal die Barbie uit je reet knul, dat is zo slecht voor haar haar. Of, Liedewij, haal die Lego uit je doos meis, straks zit de poort op slot als je moet piesen. Hou nou toch op. wat een flauwekul allemaal weer. Kijk, ieder dorp heeft zijn eigen dorpsgek. dat is al heel lang zo, dat is prima, altijd lachen met die gek, maar wanneer een heel groot deel van Nederland zich als dorpsgekken gaat gedragen is de lol er wel af. Ik bedoel, zoveel dorpen hebben we niet eens. laten we de gekken gewoon weer gedwongen opnemen. Pilletje op tijd, slotje op de deur, daar wordt Nederland een stuk leefbaarder van.

Ik zou zeggen , stop niets in gaten waar het niet hoort, zet op tijd de kachel aan, en denk aan OPA.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.