Schaamteloos

Gepubliceerd op 26 juni 2019 om 16:41

Schaamteloos - De dag van OPA-Grendel

Het is tegenwoordig bijna gevaarlijk, om als je net je nest bent uitgekomen om je brood te verdienen, de televisie aan te zetten om even te kijken welke idioterie ze nu weer hebben bedacht.

Neem vanmorgen. Ik neem een slok koffie, zet de TV aan, en het eerste wat ik zie zijn een vader en een dochter die in het water liggen. Dood. Het maakt niet uit wat je politieke kleur of huidskleur is, maar van dat soort beelden op je nuchtere maag krijg je hoe dan ook een afvalsmaak in je bek. Het journaal maakt het nog misselijkmakender, maar voordat ik daar verder op inga, neem ik jullie even een jaar of vier mee terug in de tijd.

Het strand van Turkije, Augustus September 2015. We worden getrakteerd op beelden van een jongetje, liggend op het strand. Het jongetje is een Syrische vluchteling. Je ziet de rug, het gezicht is niet te zien, maar ieder kan zich een beeld vormen. Het AD spreekt over, alle vluchtelingen in één beeld gevangen, andere kranten spreken over een totaal nieuwe kijk op vluchtelingen. De vader wordt in beeld gesleept die vertelt dat zijn hele wereld nu is vergaan. De foto is oneindig lang te zien en wordt gebruikt om iedere discussie over massa immigratie direct af te kappen. Hebt u geen hart, kent u de foto niet, einde discussie.

Vanmorgen zag ik dus de beelden. Geen gezicht, enkel de ruggen, ik moet het beeld er zelf bij maken, en geloof me, de menselijke hersenen zijn in staat om de werkelijkheid nog gruwelijker te maken dan hij al is. Kranten zijn er als de kippen bij om te roepen dat de schijnwerpers vol staan op het leed bij de grens met de VS. Wederom is de wereld geschokt, want hoezo kritiek op die immigratiestroom? Heb je geen hart dan? De moeder komt nog even op TV om persoonlijke details te delen, de foto zal weer eindeloos te zien zijn.

Om even wat dingen in een ander licht te zetten, want het is wel duidelijk dat de democraten in Amerika hier mee aan de haal gaan en dat links het Syrische jongetje hebben misbruikt om iedere criticus te demoniseren, wil ik wat vragen deponeren.

Bij het Syrische jongetje, zijn er mensen die het hebben overleefd. Hoe konden zij een kind laten verdrinken? Ook in Amerika zijn er heel uitgebreide details over het moment waarop het misging. Waarom greep niemand in? Waarom zijn nooit de gezichten, desnoods gebalkt te zien? Waarom gebeuren dit soort dingen altijd wanneer links dreigt op zijn broek te krijgen en de partij die kritisch is op de immigratie, en vaak de islam het juist goed doet? 

Natuurlijk zal ik nu wel weer een racist, nazi, fascist en wat dan niet al meer zijn, maar het verdrinken van mensen is niet de schuld van "rechtse" partijen, maar in mijn ogen de schuld van de linkse kerk die weigeren te erkennen dat niet iedereen in één land kan wonen, en dus iedereen maar oproepen te komen en ze binnen laten. Boten die op en neer varen om ze te halen, een paar meter uit de Afrikaanse kust, NGO's die samenwerken met mensensmokkelaars. Dàt zijn de schuldigen. Niet ik, die weet dat als je teveel mensen op een te kleine ruimte plaatst je vraagt om ellende. Dit soort beelden en verhalen zijn niets anders dan emotionele chantage, want welke ploert strijkt in deze niet zijn hand over het hart, om iedereen die kritisch is over de islam en de massa instroom van talloze kansloze mensen te demoniseren.

Maar ik sta er boven. Ik trek me er niets van aan. Noem me nazi, noem me fascist, ik vind het best. Ik kijk niet weg bij de toegenomen criminaliteitscijfers, de toegenomen onveiligheid, steekpartijen, schietpartijen, aanrandingen, verkrachtingen, ik zie het, en ik zal er over blijven schrijven. Of het de linkse sneeuwvlokjes nou bevalt of niet, het zal me aan mijn pijp roesten.

En op hun standaard reactie, ja maar Nederlanders doen dat ook, heb ik een mooi antwoord voor die linksdraaiende zelfgebatikte antroposofische geitenkaasknagers. Als je slakken in je tuin hebt die je hele tuin kaal vreten, haal je dan ook de slakken bij de buren uit de tuin en flikker je die dan in je eigen tuin onder de woorden, ik had zelf toch al slakken? Nee? Hou dan je naar biobak meurende scheur dicht en ga een betaalde baan zoeken. Sodemieter op.

Ik zou zeggen, kijk wat vaker naar een leuke film, luister regelmatig wat muziek, maar vooral, lees de boeken en columns van OPA.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Michaël Moonen
een jaar geleden

Amen! Niets verder aan toe te voegen!

Jan van der Graaf
een jaar geleden

Sterk en duidelijk, op waarheid gebaseerd verhaal, ik zou het zéker niet beter hebben kúnnen schrijven !!!!!!