De week van OPA-Grendel week 23

Gepubliceerd op 9 juni 2019 om 17:25

Week 23 2019

Even voor diegenen die het niet snappen, en dat kan, er is een verschil tussen de dag van OPA-Grendel en de week van OPA-Grendel. De dag van OPA kan op ieder moment verschijnen en heeft één onderwerp. De week van OPA, zoals het ooit begonnen is, vele jaren gelden, is een overzicht met gebeurtenissen van de week die besproken wordt. OPA houdt een lijstje bij met de dingen die hij belangrijk vond gedurende de week, en dat bespreek ik dan met hem en tik het uit tot een leesbaar stukje. Wel laat ik zoveel mogelijk OPA aan het woord, en voor wie OPA inmiddels een beetje kennen, OPA is niet van het subtiele. Dat gezegd hebbende, wens ik je veel leesplezier bij de eerste, sinds lange tijd, van OPA-Grendel.

 

De week van OPA-grendel week 23 2019

Je zal toch gisteravond in Garrelsweer Groningen je nest in zijn gegaan. Paar potten bier teveel, want dat hele neerdalen van die heilige geest zal je aan je anus oxideren, en je denkt nog, in de avond een vent, sogges lekker uitmeuren. Dondert zowat je hele huis uit elkaar om een uurtje of zeven. Terwijl verstandig Nederland nog een keer aan de reet krabt, liggen de Groningers naast hun graf. En dat is verdomme niet de eerste keer. Dat gepeupel in de grote steden, die zogenaamd met de hele wereld begaan zijn, geven geen reet om hun eigen landgenoten. Laat maar lekker de taffes krijgen die boeren, want zo denkt dat gepeupel dat zichzelf moreel verheven voelt boven de rest van dit land. Dat soort volk zouden ze voor straf een week in de tot aan hun enkels in de varkensstront moeten laten staan, terwijl ze handstand doen. Geen goed woord voor over. Waar blijven nou de demonstraties? Nee, we gaan lekker fascistje spelen en dat onder de vlag van zogenaamd zielige Palestijnen. Sodemieter toch op, werkschuw takkentuig. 

Maar laat ik deze week sinds lange tijd eens een vrolijke noot brengen, want er gebeuren natuurlijk ook leuke dingen natuurlijk. Wat dacht je van de start van het vrouwenvoetbal. Daar kan OPA wel heel blij van worden. Net zitten kijken naar ballende Braziliaanse dames. Ik heb lelijkere dingen in mijn leventje gezien. Is even wat anders dan die lelijke kerels van Portugal vanavond. Want ja, je bent Hollander, dus kijken moet je. Maar er is wel even een probleempje, want Verstappen rijdt ook vanavond. Wat  moet je dan? OPA is niet meer van de leeftijd dat hij twee schermen kan volgen, dus wordt het kiezen tussen een waarschijnlijk waanzinnige inhaalrace van Max, of lelijke kerels die lelijk voetbal spelen. Het zullen de kerels wel worden vrees ik. Maar hoe dan ook. Dinsdag speelt Oranje met mijn favorietje Jackie Groenen. leuke meid, daar wordt OPA vrolijk van.

Nou had OPA dat ook wel even nodig, want OPA rent zich een versuffing. OMA moest zo nodig weer wat plantjes in de tuin, want dat is zogezegd leuk, dus OPA kon weer naar het tuincentrum, kiest OMA een passiebloem. Hartsikke leuk, maar die dingen klimmen. En OPA heb geen stokkies in zijn reet, dus die moest ik vanmorgen dus gaan halen. Kom ik in die bouwmarkt, loop ik dat hele taffes end naar achteren, want daar ligt het tuinspul, zegt die ongeschoren "doe het zelf" dwaas, nee OPA, die hebben we voorin de winkel gezet, zodat mensen niet helemaal naar achteren hoeven te lopen. Zou je hem godsodemieters niet? Dus ik loop al Spaans sprekend weer terug naar voren, vraag ik dat mos bij de balie waar die stokkies liggen, kijkt ze me aan alsof ik haar net heb gevraagd of ze ter plekke haar grasmat wil trimmen. Wat een windtunnel was dat zeg. Gaat ze aan een collega vragen hoe of wat, zegt die collega met een blik als een pot tuinerwten, die liggen hier niet. Ik denk, als je ma gaat zeggen dat ze achterin liggen, dan sleep ik je aan je haar mee naar de plek waar ze dan wèl liggen. Maar ze had mazzel, ze bleken uitverkocht te zijn. Ga je dan voor lul naar zo'n zelfkluskeet. De pleuris met die stokkies, ik geloofde het wel voor vandaag.

Thuis nog even de TV aanknallen dan maar. Maar eigenlijk hoef je dat ook niet meer te doen. Wat is dat niveau van de NPO toch ver onder het nulpunt gezakt, vind je niet? Niets over Opstelten die eigenhandig Wilders wilde opsluiten, wel beelden van Hong Kong waar protesten zijn, maar al dertig weken zwijgen over het Gestapo gedrag van de Franse politie tegen de gele hesjes, en dagelijks gezeik en gejank over zielige Syrische vrouwtjes en kindjes, terwijl er voornamelijk jonge losgeslagen gasten ons land binnenstromen, die ieder AZC tot een hel maken, die hele straten en wijken onveilig maken, en dat terwijl ik beelden heb gezien van waterscooterende vakantiegangers in datzelfde Syrië waar ze zijn gevlucht. Voor zover ik het kan beoordelen, is de Nederlandse journalistiek nog rotter dan de regering die een keer op keer falende Rutte in het zadel houdt.

Je wordt er als OPA wel eens flink pissig over als je bedenkt, dat de stranden op Normandië op een slechte dag nog stinken naar het bloed van onze bevrijder, dat er mensen zijn, hele generaties, die dit land, en dit hele continent stelselmatig aan het slopen zijn. Je zou bijna wensen dat er iemand een keer op een verkeerde rode knop zou drukken, want een flink deel van het volk is het helemaal niet waard dat een held als Geert Wilders zijn leven in de waagschaal stelt voor dat luie, domme werkschuwe pleuristuig.

Ik zou zeggen, veel plezier met welke wedstrijd je ook gaat kijken, met genoeg drank is alles leuk, en denk aan OPA.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sven Groter
een jaar geleden

Beste OPA, wederom een grandioos stuk waar humor en realiteit elkaar ontmoeten. Klasse!

Ger Marinus
een jaar geleden

Prachtig OPA! Van mij mogen ze zo in de 2de kamer preken!!