OPA's Kerstcolumn

Gepubliceerd op 23 december 2018 om 21:01

Het is Kerst in huize Grendel. Het hele hok is versierd. Je breekt je nek over de snoertjes die kris en kras door de kamer lopen om alle ramen, iedere deur en ieder godvergeten muurtje en deurtje in de verlichting te pleuren. De boom die al bijna twee weken staat te fikken lijkt inmiddels meer op een treurwilg, en het water wat in de pot van de boom zit begint aardig naar het riool te meuren, maar we zijn er klaar voor. OPA is al helemaal in de Kerststemming met de hele santenkraam erbij. Trek je voor de zoveelste keer de verlichting van het raam omdat je die geile draden niet zag liggen? Maakt niet uit. OPA slikt zijn gevloek in, lacht schaapachtig mee, vrede op aarde en in de mensen een welbehagen, het is immers Kerst.

Wij vieren Kerst al vanaf de vierentwintigste, want dan ik het Kerstavond, en omdat er vast al vanaf de ochtend ergens Kerstavond gevierd zal worden, beginnen we dan ook lekker vroeg met de Kerstavond, hoezo geen wereldburger. Ik heb mijn luiken nog niet fatsoenlijk open, de ochtenddrol staat nog in de wacht in darmstad en jawel, de cadeautjes moeten open. Vroeger lag de boom helemaal vol met cadeaus. Je brak je nek over de cadeaus. Niet normaal. Je gooide een meiertje of twee handel onder de boom, en je had tot aan de lunch uitpakwerk. ja, vroeger ja. Nu ligt er ergens een cadeau, en het zoeken ernaar duurt nog langer dan het uitpakken vroeger, en dat terwijl de twee meiers in guldens van vroeger nu twee lappen van honderd Euro zijn geworden. Maar ja, we staan dan ook natuurlijk al zo'n veertig jaar zo'n beetje op de nullijn, terwijl de prijzen een keer of tien zijn verhoogd. Maar goed, het is Kerst, we lullen er niet over en zijn blij met wat de Kerstman onder de boom heeft getieft.

Er gaat een leuk , na ja, leuk, Kerstmuziekje op, en er wordt gezongen over een witte Kerst. Ik hou stijf mijn lippen op elkaar. Ik zeg niks. Witte Kerst. Mag niet meer he, witte Kerst? Nee, foute boel. Zelfs de reclames schijnen al te wit te zijn. In die irritante schijtreclame van Jumbo, je weet wel, ook een van de supermarkten die alle Nederlandse tradities vakkundig de strot om draaien, zitten geen negers. Joh! Een blank gezin, opa en oma zijn er, papa en mama en de kinderen. De grootouders zijn blank. De ouders zijn blank, dus de kinderen zijn blank. Of wil men dat Moeder zich heeft laten palen door een neger? Of dat ze een huwelijk met een neger heeft gehad en daar een kind aan over heeft gehouden, en dat die vent op een ander is gedoken waardoor moeders een eenouder gezinnetje is geweest? Dat zou verdomme pas racistisch zijn geweest. Zo van, ja, je kunt een neger ook niet vertrouwen, want die houdt zijn lul niet in zijn broek. Dat willen ze dus? Stelletje gekke racisten zijn het. Met je witte Kerst, sodemieter toch op.

Maar goed, ik maak me er niet druk om verder, het is immers Kerst met vrede en welbehagen en dat zal niemand verzieken ook. Ook niet Jumbo met zijn feeststol. Hoezo feeststol. Wat is er verdomme mis met Kerststol? Jarenlang vrat ik met de Kerst Kerststol, en nu, maakt niet uit in welke schijtsuper ik naar binnen loop, dat ding heet tegenwoordig feeststol. Je zou zo'n feeststol bij zo'n opperhoofd van Jumbo in zijn anus willen drukken. Ja en zonder boter, je zal hem voelen die fucking feeststol. Met je uitgestreken jumbosmoel, mafkees.

Maar ik blijf er verder rustig onder, met je vrede en je hele behagen, het is Verdomme Kerst ja. en met Kerst draait het verdomme om liefde. Liefde ja, of kennen we dat ook al niet meer? De haat spuit je om de oren, enkel en alleen omdat je de islam niet pruimt. Ik ben atheïst, heb niets met religie verder, dus ik zie ook niet in waarom ik de islam anders zou moeten benaderen. Een ideologie die een moslim die een Kerstboom op zijn instagram zet mensen zo gek krijgt dat ze deze man gaan bedreigen. Mag ik dat niet een idiote ideologie vinden? Moet ik daarom voor nazi, fascist en racist worden uitgemaakt? Mijn grote zwarte vriend, en zelfs mijn seculiere Marokkaanse jeugdvrienden zijn het daar helemaal mee eens. Sterker nog, die zijn nog erger dan ik wanneer het gaat om kritiek op islam en massa immigratie, maar het mag niet baten. Ik ben fout, zeggen ze. Maar laat ik heel simpel zijn. Wanneer je het in je harses haalt om over het klimaat te zeiken, maar geen oog hebt voor overbevolking waardoor de planeet wordt bedreigd zowel wat betreft klimaat als wereldvrede, ben je wat mij betreft een idioot die een deugladder spel aan het spelen is over de rug van mensen die dagelijks de dood vinden. En wanneer je denkt een ideologie te moeten verdedigen die dagelijks in de praktijk brengt wat een idioot veertienhonderd jaar geleden heeft opgeschreven, met al zijn middeleeuwse barbaarsheid die wij dagelijks in de wereld kunnen terugzien, ben je wat mij betreft een gevaarlijke gek, en dat alleen maar om zogenaamd te deugen. Ik heb een Kerstboodschap voor je. Laat jezelf nakijken. je bent niet goed bij je hoofd. En dat je mij dan voor van alles en nog wat uitmaakt, zegt meer over jezelf, dan over mij. Ik wens de deuger een kut Kerst, dat je wijn zuur mag trekken van je vieze enge hypocriete rotkop, en ja, dat geldt voor alle deugmongolen.

En voor mijn goede lieve vrienden, die deze column lezen, die al heel lang voor rotte vis worden uitgemaakt, kanjers, ik ben trots op jullie. Jullie deugen niet volgens de enge idioten die een gevaarlijk spel spelen, en ik hou er van. Jullie hebben lef. Jullie hebben verstand. Jullie hebben liefde, en die liefde zorgt ervoor dat ik dit jaar ondanks alle pestbende om ons heen, toch weer een geweldige Kerst ga beleven. En jullie, lieve deugnieten, wens ik een fantastische Kerst toe. Dat je met je naasten in veiligheid, vrijheid, vrede en liefde mag verblijven.

Ik zou zeggen, doe eens lekker ondeugend, wees lief voor elkaar, wees lief voor jezelf en denk aan OPA.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.