Humor

OPA-Grendel is een fictief figuur verzonnen tijdens een spel genaamd Hattrick. OPA staat voor Ontspoorde Paljassen Aanvoerder. Samen met een clubje mensen verzonnen wij deze figuur en maakten er een karikatuur van over een actueel persoon zoals hij in de media werd omschreven als "De boze witte man". 

Bij OPA-Grendel moet je denken aan een zure oude man die nog uit de oeroude doos komt, maar het grappige is, is dat de teksten die OPA uitkraamt bijna letterlijk bestaat uit samengevoegde tweets.

In de boeken interview ik OPA op zijn bankje. Wat je leest is in feite een bewerking van tweets die zo zijn samengebracht dat het een verhaal wordt.

Mocht je op enige wijze met gekrulde tenen lezen over wat OPA zegt, besef dan, dit is hoe wij inmiddels met elkaar omgaan en dat ik zelfs filter en ik dus niet eens de ergste tweets gebruik. 

"Carl Schröder"

Vergelijkbaar; Theo Maassen, Hans Teeuwen, Youp van het Hek.

boek3cover.jpg
1 stem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPA-Grendel door de jaren heen.

OPA-Grendel is niet wat je zou noemen, politiek correct. OPA is grof, vrouwonvriendelijk, plat en soms een tikkeltje onbedoeld racistisch. Dit deel beschrijft de periode van 2011 tot ongeveer half 2017. Het is een verzameling columns waarin OPA zijn ongezouten mening geeft op het nieuws en zijn omgeving en belevenissen. Niet geschikt voor tere zieltjes en zodat je het weet, schade aan de geestelijke gezondheid door het lezen van dit boek wordt door geen enkele zorgverzekeraar gedekt. Lezen op eigen risico dus.

http://www.boekenbestellen.nl/boek/opa-grendel-door-de-jaren-heen/9789463451291

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
boek5opa2-1.png

https://www.boekenbestellen.nl/boek/opa-grendel-2/24590

OPA Grendel is terug, en hoe?

In de "Boze witte man" gaat OPA weer helemaal los. We beschrijven een groot deel van 2017. OPA is inmiddels een heuse lokale held geworden. OPA geniet met volle teugen van de aandacht van de jonge meiden, die zelfs met hem op de foto willen. Ik tref hem op een ander bankje, zijn oude bankje is verwijderd. Het voldeed niet meer ne daar heeft OPA een mening over, zoals OPA over zoveel een mening heeft. Op zijn eigen manier, in zijn eigen stijl. Ongezouten, grof, seksistisch, misschien een tikkeltje racistisch, maar altijd zo goed bedoeld, want zo is OPA en zo zal OPA altijd blijven, vrees ik.